Si no pot veure aquesta newsletter, faci click AQUÍ

NUM. VII - MAIG 2016

MAPA DE LA FELICITAT

PRIMERS RESULTATS

El Dia Internacional de la Felicitat vam presentar els primers resultats del Mapa de la Felicitat de les Comarques de Lleida. S’ha de tenir en compte que les dades són provisionals, ja que l’estudi es troba en el procés de recollida de dades. De moment podem avançar que 1826 persones han participat responent al qüestionari, 1620 són de les comarques de Lleida i la resta d’altres municipis de Catalunya.

Descobreix quin és el grau de Felicitat del teu municipi! I si encara no has contestat l'equesta sobre la Felicitat fes-ho ara i ajuda'ns a construir el Mapa.

MÉS INFORMACIÓ

FOTOGRAFIA #CONTAGIA FELICITAT

GUANYADORS DELS PREMIS

Amb motiu del Dia Internacional de la Felicitat del 20 de març, la Càtedra d'Innovació de la Universitat de Lleida va posar en marxa un concurs de fotografia sobre la Felicitat. Aquesta activitat s'engloba dins un projecte més ampli anomenat #contagiafelicitat, un moviment que hem iniciat a Lleida l'any 2015 i pretén posar l’accent en aspectes positius i expressar el que ens fa feliços.

Moltes gràcies a tots ela participants i col·laboradors! Hem allargat el plaç de recollida dels premis. Els podeu passar a buscar fins al 13 de maig. Per més informació cliqueu el link.

GUANYADORS #CONTAGIAFELICITAT
  • Avallva "felicitat en estat pur".
  • Sergi Muedra "complicitat".
  • David Torrelles "felicitat a contrallum".
  • Jaume Charles "gaudint de l'escuma".
  • Jaume Bitterhoff "quan ets un nen unes cortines mateix serveixen".
  • Laia Jové "si plores, que sigui d'alegria".
  • Alba Pirla "moments breus per carregar les piles, contemplent la bellesa d'una albada, per mi és felicitat" i "amics guays que no estan a les xarxes que em passen fotos per penjar".
  • Silvia Miquel "serenitat".
  • Mmercee "a veces te levantas y sin darte cuenta pasan varios acontecimientos inadvertidos en tu vida que te indican claramente que hoy va a ser un buen día".

MÉS INFORMACIÓ

CIUTAT CAMPUS-ASPROS

JORNADA DE LA FELICITAT

Amb el Punt de la Felicitat de la Càtedra d'Innovació Social, Aspros va organitzar la seva particular "Jornada de la Felicitat" on cada persona va elaborar la seva cara de la Felicitat escollint els elements que cadascú volia incloure (tipus d'ulls, somriure...). Van llegir un relat sobre el que és la felicitat i com trobar-la, i van preparar una gravació on cada un d'ells va expressar davant la càmera que els feia feliços.

PARC DEL SEGRE #CONTAGIAFELICITAT

EL PUNT DE LA FELICITAT VIATJA A LA RESIDÈNCIA PARC DEL SEGRE

El Punt de la Felicidad de la Càtedra d'Innovació Social es desplaça a la Residència geriàtrica Parc del Segre de Lleida per Contagiar Felicitat. Dins de la Setmana Cultural de la residència s'ha presentat el Punt de #contagiafelicitat, una activitat que ens expliquen ha tingut una gran acollida. Cada avi i àvia, però també els familiars i treballadors de la residència han expressat allò que els fa feliços. Ens comenten que la felicitat s'ha "contagiat" a tot el centre i els ha servit per treballar aquest concepte tan important pel benestar de les persones.

AGIPA #CONTAGIA FELICITAT

EL PUNT DE LA FELICITAT VIATJA A AGIPA

L'associació Agipa va celebrar el dilluns 25 d'abril el segon aniversari de Giramón, un espai de lleure al barri de Pardinyes de la ciutat de Lleida. "Un espai on el lleure provoca felicitat", comenten.

Agipa és una associació compromesa amb la realitat social que intervé en la comunitat amb passió pedagògica, treballant amb infants, joves i famílies promovent una educació en valors a través del lleure. Sota el lema "provoquem la felicitat" van organitzar diferents activitats lúdiques. El Punt de la Felicitat de la Càtedra d'Innovació Social els va acompanyar durant tota la jornada provocant somriures i missatges positius.

VOLS QUE EL PUNT DE LA FELICITAT VIATGI AL TEU MUNICIPI O CENTRE?

EL PUNT DE #CONTAGIAFELICITAT VIATJA

Tothom que vulgui portar el projecte #ContagiaFelicitat a la seva ciutat o centre pot posar-se en contacte amb nosaltres a través de correu electrònic innovaciosocial@udl.cat o trucant al telèfon 973706616.

MÉS INFORMACIÓ

RECOMPTE DE LES PERSONES SENSE LLAR

MÉS DE 200 VOLUNTARIS PARTICIPEN EN LA INICIATIVA

L'Ajuntament de Lleida, la Fundació Arrels, la Xarxa d'entitats socials d'atenció a les necessitats bàsiques i la Càtedra d'Innovació de la Universitat de Lleida van duu a terme el recompte de persones sense llar gràcies als 208 voluntaris que van passejar-se aquella nit per localitzar, comptar i entrevistar a les persones que dormen al carrer o aquelles que utilitzen els recursos assistencials de la ciutat de Lleida.

L'objectiu d'aquest recompte és obtenir una radiografia actualitzada de les persones sense llar per planificar polítiques públiques. L'acció s'emmarca en el projecte europeu The European End Street Homelessness, que pretén mostrar la realitat dels sense llar a les ciutats europees.

ESTUDI DE LA REVISIÓ DEL MODEL D’ATENCIÓ DE PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL

PRESENTACIÓ DE L'ESTUDI A LA TROBADA DINCAT - ALLEM

El passat 21 d’abril es va celebrar la trobada anual entre els referents de l'àrea tècnica de DINCAT i els representats dels grups de treball tècnics de la Federació l’ALLEM. Durant el matí els membres de DINCAT van explicar la nova estructura de l’àrea tècnica i els professionals responsables de cada àrea. Van parlar dels projectes que desenvolupen en el marc de la “Plena Inclusión”, tant d’atenció directa (ACCEPTA, PADIVA i SAFDID), com els projectes de transformació cap a una Qualitat Plena (Transformació dels serveis, Ètica i Qualitat).

Posteriorment la Càtedra d’Innovació Social va presentar el projecte de Recerca "Estudi de la  revisió del model d’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual" que es realitza juntament amb la Federació ALLEM. En aquesta presentació es va donar a conèixer el treball de camp realitzat i els primers resultats de la recerca. Amb aquest estudi es pretén conèixer, d’una banda l’evolució del perfil de les persones amb discapacitat intel·lectual de les terres de Lleida d'aquests darrers 10 anys, fins arribar a l’actualitat, i per l’altra desenvolupar un nou model d’atenció a les persones.

MÉS INFORMACIÓ

III CONGRÉS NACIONAL DE PSICOLOGIA POSITIVA

BAEZA 2016

La Càtedra d’Innovació Social va presentar en el III Congrés Nacional de Psicologia Positiva, celebrat a Baeza (Jaén) els dies 21, 22 i 23 d’abril, les comunicacions “Relación entre fortalezas e inteligencia emocional percibida” dins del marc de la intel·ligència emocional;“Experiencias profesionales” dins l’aplicació pràctica de la Psicologia positiva; i en el marc de la felicitat i benestar vam presentar la comunicació “Contagia Felicidad”. També vam presentar dos pòsters “Fortalezas y bienestar” i “El bienestar de Lleida, un estudio intergeneracional”.

El III Congrés Nacional de Psicologia Positiva organitzat per la Sociedad Española de Psicología Positiva (SEPP), va centrar-se aquest any en els avenços en l’estudi del funcionament òptim de les persones i les organitzacions. Va incloure en el seu programa conferències plenàries, tallers pre-congrés, simposis, taules rodones, sessions de pòsters i sessions específiques per estudiants de doctorat.

A més, vam comptar amb l’assistència i participació d’alguns dels autores més representatius del moment en el camp de la psicologia positiva tant a nivell nacional com internacional, com per exemple Marisa Salanova, Wilmar Schaufeli, Gonzalo Hervás, Carmelo Vázquez, Pablo Fernández Berrocal o Enrique García Fernández-Abascal, entre d’altres.

MÉS INFORMACIÓ

CURSOS UNIVERSITAT ESTIU - CÀTEDRA INNOVACIÓ SOCIAL

Obert el període de matricula

Comunicació 2.0: eines per fer presentacions innovadores

Dates: 11, 12, 13, 14 i 15 de juliol.

Curs adreçat  a tots aquells interessats en voler millorar la presentació de treballs i aprendre noves eines per comunicar informació.

 

Introducció a la Psicologia positiva

Dates: 4, 5, 6, 7 i 8 de juliol.

Curs adreçat a tots aquells interessats en conèixer la psicologia positiva, a estudiants i professionals de l'àmbit de l'acció social i de les organitzacions com d'altres àmbits.

 

Reconeguts amb 2 crèdits ECTS

MÉS INFORMACIÓ

PUBLICACIONS

ÚLTIMES PUBLICACIONS DE LA CÀTEDRA D'INNOVACIÓ SOCIAL

La Càtedra d'Innovació Social va presentar en el III Congrés Nacional de Psicologia Positiva, celebrat a Baeza (Jaén) els dies 21, 22 i 23 d'abril, els pòsters "Fortalezas y bienestar" i "El bienestar en Lleida, un estudio intergeneracional".

MÉS INFORMACIÓ

CÀTEDRA INNOVACIÓ SOCIAL

www.innovaciosocial.udl.cat

Universitat de Lleida

innovaciosocial@udl.cat

Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social

+34 973 70 66 16

Avd. Estudi General, 4 25001 Lleida


Copyright © 2024 Universitat de Lleida, Tots els drets reservats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li recordem que pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, a través de l'adreça innovaciosocial@udl.cat Pot consultar la nostra política de privadesa i dades personals prement aquí.

Per assegurar que les nostres newsletters arriben correctament al seu correu, afegeix innovaciosocial@udl.cat a la seva agenda de contactes. Si per contra prefereix no rebre més nostres newsletters pot donar-se de baixa aquí.